Deserturi

Retete Carrefour

Buna ziua si bine ati venit pe site-ul nostru!

Aceasta sectiune dedicata retetelor va va oferi ocazia de a testa meniuri de diferite proveniente si de a va produce singuri cateva preparate, care ii vor incanta atat pe membrii familiei cat si pe prietenii dumneavoastra.

Veti gasi intr-o forma concisa, clara si precisa fisele tehnice asociate retetelor.
Respectand prospetimea produselor,metodologia de lucru si timpul de coacere veti avea parte de o masa delicioasa.

Pofta buna!
Francois Tassaux - Maestru bucatar Carrefour Romania

12 retete



"Briose cu bucatele de ciocolata"

Briose cu bucatele de ciocolata
  • Ingrediente
  • 375 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 90 g unt taiat cubulete
  • 220 g zahar 
  • 310 ml lapte batut
  • 1 ou batut
  • 190 g ciocolata taiata bucatele mici

Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati untul, zaharul, laptele batut si oul, amestecand cu grija. Nu frecati spuma. Incorporati si bucatelele de ciocolata. Turnati compozitia in forme de briose, in care ati asezat si hartie speciala pentru briose. Coaceti la foc moderat cca 20 minute. Lasati briosele in forme timp de 5 minute. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca pe un grilaj special.



Adauga la lista
de retete

"Briose cu zmeura si nuca de cocos"

Briose cu zmeura si nuca de cocos
  • Ingrediente
  • 375 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 90 g unt taiat cubulete
  • 220 g zahar 
  • 310 ml lapte batut
  • 1 ou batut
  • 30 g fulgi de nuca de cocos
  • 150 g zmeura (proaspata sau congelata)

Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati untul, zaharul, laptele batut si oul amestecand cu grija. Nu frecati spuma. Incorporati si zmeura si fulgii de nuca de cocos. Turnati compozitia in forme de briose, in care ati asezat si hartie speciala pentru briose. Presarati cativa fulgi de nuca de cocos si puneti formele in cuptor. Coaceti la foc moderat cca 20 minute. Lasati briosele in forme timp de 5 minute. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca pe un grilaj special.



Adauga la lista
de retete

"Cheesecake"

Cheesecake
  • Ingrediente
  • 200 g biscuiti faramitati
  • 150 g unt topit
  • Crema de branza:
  • 500 g branza Ricotta
  • 250 g branza Mascarpone
  • 150 g zahar fin
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Scortisoara macinata – 1 lingurita
  • 3 oua
  • 55 g stafide
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o forma rotunda, cu fundul detasabil. 
Sfaramati biscuitii in firimituri mici si amestecati-i cu untul topit. 
Turnati amestecul de biscuiti in tava pregatita si presati bine cu dosul unei linguri de metal, formand un blat compact. 
 
Pregatiti crema de branza astfel: amestecati branza Ricotta si branza Mascarpone cu mixerul pana capata o consistenta foarte cremoasa. Adaugati zaharul, coaja rasa de lamaie si scortisoara si continuati sa amestecati bine cu mixerul. Adaugati ouale si amestecati pana ce se incorporeaza in amestecul de branza. Adaugati stafidele. 
 
Turnati crema de branza peste blatul de biscuiti si coaceti prajitura la foc mic, timp de o ora si jumatate. Incercati cu un cutit cu lama lata suprafata prajiturii astfel incat sa fie usor elastica. Opriti cuptorul si lasati prajitura in interior  sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o puteti scoate din forma si pastra la frigider. Se serveste presarata cu zahar pudra . 



Adauga la lista
de retete

"Clatite cu inghetata"

Clatite cu inghetata
  • Ingrediente
  • 500 g inghetata de orice tip
  • 200 g frisca
  • Pentru compozitia de aluat
  • 150 g de faina
  • 300 ml de lapte
  • 2 oua
  • 3 lingurite de unt sau margarina vegetala
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 lingurite de zahar
  • un praf de sare

Cand sunt gata clatitele, se scoate inghetata din frigider, se pune 1 lingura mare de inghetata in mijlocul fiecarei clatite fierbinti; Se impacheteaza clatitele in forma patrata si se orneaza cu frisca deasupra. Pentru compozitia de aluat de clatite se folosesete reteta: Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare; Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena; Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza; Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele; Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare; Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt; Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii; Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie); Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura; Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;



Adauga la lista
de retete

"Cozonac cu nuca"

Cozonac cu nuca
  • Ingrediente
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 10 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 1 varf cutit sare
  • Un plic de 30g zahar vanilat
  • 50 ml esenta rom
  • Coaja rasa a 3 lamai
  • Ulei pentru framantat aluatul

  • Ingrediente umplutura
  • 300g nuci macinate
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri esenta rom
Amestecati 250ml lapte incalzit cu zaharul. Intr-o cratita pregatiti maiaua astfel: incalziti restul de lapte, adaugati drojdia si 4 linguri de faina. Omogenizati amestecul si lasati sa creasca la cald. Faceti o adancitura in mijlocul fainii ramase si adaugati ingredientele respectand ordinea urmatoare: maiaua, pe care o amestecati putin, galbenusurile frecate cu sare, laptele cald pe care l-ati amestecat cu zaharul mai devreme, untul topit, vanilia, romul si coaja de lamaie. Framantati aluatul pana apar bule de aer in coca. Lasati sa creasca cca. 40 minute. Impartiti coca in 2 bucati egale, intindeti fiecare bucata de aluat in foi de forma dreptunghiulara, intindeti pe fiecare foaie ½ din umplutura de nuci. Umplutura de nuci se perpara amestecand ingredientele mentionate pentru umplutura pana obtineti o compozitie cremoasa. 

Foile se ruleaza si se asaza in tavile de cozonac unse cu unt si tapetate cu hartie de copt. Se lasa sa creasca in forma alte 15 minute, ferite de curenti de aer. Se ung cu ou batut si se presara cu zahar. Se dau la cuptor, la foc slab (150 grade C) pentru 40 minute. 


Adauga la lista
de retete