Din 1 ianuarie, garantat scaderea TVA la 19% se regaseste in pretul platit
01 ianuarie 2017

Din 1 ianuarie, garantat scaderea TVA la 19% se regaseste in pretul platit

Clienţii vor regăsi TVA-ul scăzut la 19% în preţul plătit la casele de marcat, începând cu 1 ianuarie 2017 pentru categoriile de produse precum: băuturile alcoolice, detergentii, cosmeticele şi produsele de curaţat, florile şi plantele neconsumabile, precum şi toate produsele nealimentare (cu exceptia celor care au deja TVA de 5%). 

Începând cu 1 ianuarie 2017, clienții Carrefour vor beneficia de această scădere în toate magazinele grupului Carrefour din ţară: hipermarketurile Carrefour, supermaketurile Market și Billa, magazinele de proximitate Express si Contact şi magazinul on line: Carrefour Online

"Ne cerem scuze anticipat clienţilor noştri, însă datorită faptului că în magazine sunt peste 30.000 de etichete de schimbat şi această schimbare se va face treptat. Este posibil ca aceştia să găsească pentru încă cateva zile la raft, etichete cu TVA-ul de 20%, deşi preţul plătit va fi garantat cel mai mic, cu TVA de 19%. O modalitate extrem de rapidă şi la indemână de verificare a preţului este prin aplicaţia mobilă Carrefour Pay, care prin scanarea codului de bare a produsului, afişeaza preţul care va fi plătit efectiv la casă, în acest caz, cel cu TVA scăzut la 19%.", declară Andreea Mihai, Director de Marketing & Comunicare, PR & Solidaritate, Dinamică Comercială & Pricing Carrefour România.

 

 

 

*Scaderea se aplica urmatoarelor categorii:

  • bauturi alcoolice
  • produse nealimentare (cu exceptia celor care au deja TVA 5%)
  • detergenti
  • produse de curatat
  • cosmetice
  • plante necomestibile
  • flori

 

Calcul reducere TVA exemplu de produs la 10 lei (pret fara TVA)

10 LEI + 20% X 10 LEI = 12 LEI (pret cu TVA 20%)

10 LEI + 19% X 10 LEI = 11,90 LEI (pret cu TVA 19%)

Reducere in valoare:

12 LEI - 11,90 LEI = 0,10 LEI

Reducere in procent:

0,10 LEI / 12 LEI = 0.83%

  

 

***

Despre Carrefour

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi, acesta primește în magazinele sale peste 10 milioane de clienți din lumea întreagă, oferindu-le o gamă largă de produse și servicii la prețuri echitabile. 

 

 

În România, Grupul Carrefour numără 292 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 119 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.

Aplicatia MyCarrefour