Grija pentru mediu

Lupta impotriva poluarii si a risipirii resurselor naturale fac parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabila atat in Romania, cat si in restul tarilor in care suntem prezenti. Actiunile de protejare a mediului implica atat proiectele de responsabilizare a clientilor si angajatilor, cat si cele de imbunatatire a operatiunilor sediului si a magazinelor pentru a asigura viitor cat mai verde generatiilor viitoare.

Proiecte si parteneri.

SIGUREC

Alaturi de Green Group, implementam statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori prin sistemele SIGUREC.

In prezent, statiile sunt amplasate in 12 orase cu hipermarketuri Carrefour, SIGUREC fiind cea mai moderna solutie de colectare selectiva la ora actuala in Romania, cu un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, avand garantia ca toate ajung direct in fabricile de reciclare din Romania.

Impreuna cu Green Group, oferim utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense in functie de cantitatea colectata, sub forma de vouchere de cumparaturi valabile in hipermarketurile Carrefour. In perioada 1 august – 31 decembrie 2014, statiile SIGUREC au colectat un total de peste 1,000 de tone deseuri, trimise ulterior direct in fabricile de reciclare din Romania.

Cantitatile de deseuri preluate prin sistemul SIGUREC in ultimele cinci luni ale anului 2014:

  • 772.063 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla
  • 310.121 kg deseuri de echipamente electrice si electronice
  • 259.063 kg de hartie/carton

In 2015, se va continua implementarea sistemului SIGUREC in cadrul Carrefour Berceni, Colentina, Colosseum, Orhideea, Vulcan, Botosani, Cluj, Constanta, Galati, Iasi Felicia, Oradea Lotus, Targu Jiu si in celelate orase in care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.

Baterii

Am lansat in hipermarketurile din toata tara un program de colectare a bateriilor si a acumulatorilor uzati. Fiecare client care recicleaza 4 baterii sau acumulatori portabili va fi recompensat cu o baterie noua Marca Proprie Carrefour.

Bateriile incluse in program apartin categoriei R3-R22, exceptie facand cele de tip pastila, CR.

Rezultate:

  • 4.92 tone de baterii colectate
  • 97.042 unitati de baterii colectate

Ateliere Fara Frontiere

Una dintre misiunile esentiale ale Asociatiei Ateliere Fara Frontiere este aceea de a lupta impotriva risipei si protectiei mediului prin revalorizarea si reciclarea materialelor informatice colectate de la companii si institutii din Romania

Carrefour sustine colectarea, reciclarea de DEEE si revalorizarea materialului IT, fiind una dintre firmele care au donat peste 5500 de calculatoare in perioada 2008-2013 pentru a fi reconditionate si donate catre 1000 de scoli si asociatii din intreaga tara.

Totodata, sustinem proiectul Remesh dezvoltat de Ateliere fara Frontiere in vederea confectionarii gentilor, mapelor de conferinte si a portofelelor din mesh-uri publicitare ca o solutie de reciclare prietenoasa cu mediul. Inca din luna octombrie 2013, gazduim sacosele resist si refill in toate hipermarketurile Carrefour din Bucuresti.

Deseuri DEEE colectate din Carrefour in perioada 2012 – 2014:

  • 3.169 unitati
  • 19.884 Kg

In perioada octombrie 2013- decembrie 2014 au fost vandute in hipermarketurile Carrefour din Bucuresti 2.335 produse ReMesh, fondurile rezultate revenind in totalitate Asociatiei Ateliere Fara Frontiere.