Quesadilla vegetariana

Autor: Greta

Pregatiti aluatul pentru Quesadilla la fel ca cel pentru clatite, amestecand ouale, faina si iaurtul pana obtinem o compozitie omogena pe care o gatim intr-o tigaie incinsa cu putin unt.

Mediu
60 min
3 pers

Mousse de ciocolata cu zmeura

Autor: Greta

Desi este un desert destul de usor de realizat, procesul dureaza ceva mai mult, undeva in jur de 2 ore daca ne miscam repede.

Mediu
120 min
4 pers

Inghetata de pepene

Autor: Greta

Curatam si taiem fructele in cubulete, stoarcem lamaia si combinam laptele de migdale cu siropul de agave.

Mediu
30 min
5 pers

Cupcakes cu unt de arahide, ciocolata si spuma de bezea

Autor: Greta

Incepem prin a marunti ciocolata pe care o punem la topit la abur, urmand sa incorporam apoi untul de arahide, praful de copt si mierea.

Mediu
60 min
4 pers

Bulgarasi de crema de branza

Autor: Greta

Fiind o crema de branza, avem nevoie de tip de branza ceva mai moale care sa omogenizeze intregul amestec, din acest motiv, reteta noastra are la baza branza de burduf, pe care o amestecam cu celelalte tipuri maruntite bine bine si pisate cu furculita.

Simplu
30 min
3 pers

Tarta sarata cu ciuperci si creveti

Autor: Greta

Incepem prin a pregati un aluat fraged din faina, unt, sare si iaurt, amestecam si framantam bine pana obtinem un aluat dens pe care il lasam la frigider macar jumatate de ora inainte de a-l folosi.

Mediu
90 min
4 pers

Salata picanta cu nuci si pui in crusta de mustar

Autor: Greta

Pentru ca vom face o salata care combina ingrediente calde cu ingrediente reci, incepem prin a amesteca frunzele de salata, maslinele pe care le taiem in jumatate, nucile, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper si oregano, toate acestea le lasam la frigider cat timp vom pregati puiul.

Mediu
30 min
2 pers

Oua daneze cu piept de rata afumat

Autor: Greta

Incepem prin a pregati ingredientele calde, punem painea la prajit intr-un toaster sau la cuptor.

Mediu
60 min
2 pers

Prajitura greceasca cu iaurt si rodii

Autor: Greta

Incepem prin a pregati ingredientele de care avem nevoie, curatam rodiile de coaja si pielita, taiem foile de placinta in bucatele nu mai mari de 2-3 cm.

Mediu
120 min
4 pers

Cheesecake cu agrise si violete

Autor: Greta

Ca la orice cheesecake fara coacere, incepem prin a pisa biscuitii intr-o punga pana capata textura de faina mai grunjoasa, ii amestecam cu untul pe care il topim in prealabil.

Mediu
60 min
4 pers

Salata bulgareasca

Autor: Laura Laurentiu

Salata bugareasca este un fel de mancare extrem de popular in Balcani si toata Europa centrala.

Simplu
5 min
2 pers

Vinete umplute cu carne

Autor: Laura Laurentiu

Vinetele se spala si se zvanta cu un servet uscat, se decojesc cu un peeler pentru legume, lasand si fasii de coaja pentru a mentine mai bine forma vinetelor in timpul gatirii.

Mediu
70 min
4 pers

Pastrav la cuptor cu piure de mazare si menta

Autor: Greta

Se portioneaza pastravul pe care il trecem printr-un amestec de sos de soia, zeama de lamaie, verdeturi, boabe de mustar si feliute de usturoi.

Mediu
60 min
2 pers

Crumble de nectarine cu inghetata

Autor: Greta

Maruntim bine biscuitii, eu i-am pus pe toti intr-o punga si i-am batut bine bine cu un sucitor.

Mediu
60 min
3 pers

Clatite gratinate cu spanac si bacon

Autor: Greta

Se amesteca spanacul cu ceapa verde, un ou, un cub de unt, branza rasa, sare si piper si se calesc impreuna pentru cateva minute.

Mediu
40 min
2 pers