Risotto cu ciuperci porcini si chefal

Autor: Isabela Dobrin

Lasati ciupercile porcini la inmuiat in putina apa, cat sa le cuprinda.

Simplu
60 min
2 pers

Risotto cu creveti

Autor: Isabela Dobrin

Pentru aceasta reteta folositi creveti proaspeti, sunt mult mai gustosi decat cei congelati. Decorticati crevetii cu grija, iar din resturi puteti face o supa cu apa si putina sare, aceasta reprezentand baza pentru risotto.

Simplu
50 min
2 pers

Tarta cu pere, nuci si cardamon

Autor: Greta

Aceasta placinta este perfecta in orice tip de aluat, fie ca optati pentru unul de tip crumble (din biscuiti sfaramati si unt), unul pufos (cu faina, lapte, oua si drojdie) sau unul foietaj (din faina si unt).

Mediu
60 min
5 pers

Turte cu crema de roscove si nuci

Autor: Greta

Faina se amesteca cu drojdia, sarea si apa calduta, pe care o adaugam putin cate putin in timp ce framantam aluatul (in jur de 10 minute), cand aluatul devine compact si legat adaugam si uleiul de masline si mai framantam pana incepe sa se desprinda de pe maini.

Mediu
90 min
2 pers

Tarta cu ciocolata si Oreo

Autor: Greta

Cu totii iubim biscuitii Oreo si ciocolata, asa ca o astfel de tarta va fi oricand binevenita.

Simplu
30 min
4 pers

Sweet Chilli Rice

Autor: Greta

Incepem cu apa pe care o punem sa fiarba impreuna cu orezul si sarea, cand acesta incepe sa devina moale si apa a fost complet absorbita, adaugam uleiul de masline, busuiocul, praful de chili, piperul si sofranul care va da culoarea galbuie a orezului.

Mediu
30 min
2 pers

Supa crema de linte, naut si lime

Autor: Greta

La fel ca orice supa, totul incepe cu apa pusa la fiert, noi avem nevoie de 1 litru de apa in care presaram un varf de cutit de sare, treptat adaugam ardeii feliati, ceapa maruntita, rosiile cherry, lintea si nautul (pe care le-am clatit dupa ce le-am scos din conserva). Le lasam pe foc mediu in jur de 20 de minute, pana cand apa incepe sa capete culorile legumelor, iar acestea devin moi, suficiente cat sa poata fi pasate in blender.

Mediu
60 min
5 pers

Pachetele grecesti cu feta si spanac

Autor: Greta

Incepem prin a lasa cuptorul la incalzit, timp in care pregatim foile de placinta pe care intindem cu o pensula ulei de masline si le impaturim in doua, pe acestea presaram condimentele si in adaugam un amestec de branza feta maruntita, spanacul foarte putin calit si maslinele feliate.

Simplu
30 min
2 pers

Ghiveci Sicilian “Caponata”

Autor: Greta

Toate legumele taiate cubulete se pun intr-o tigaie peste uleiul de masline incins si se amesteca pana cand acestea isi schimba culoarea si devin moi, atunci adaugam sosul de rosii din conserva impreuna cu zeama de la lamaie si lime, sarea, piperul si oregano.

Mediu
30 min
2 pers

Chiftelute dolofane de broccoli si susan

Autor: Greta

Se fierb cartofii taiati cubulete, broccoliul desfacut in buchetele si morcovul feliat impreuna.

Simplu
90 min
5 pers

Budinca de casa in trei feluri

Autor: Greta

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lungime. Fix inainte de a clocoti il luam de pe foc, scoatem batul de vanilie (insa pastram semintele acestuia) adaugam cele 200 de grame de zahar si zaharul vanilat, apoi si restul de lapte.

Simplu
30 min
4 pers

Batoane de cereale cu fructe uscate si ciocolata

Autor: Greta

Se da marul prin razatoare si se intinde pe o tava, presaram scortisoara si il lasam la cuptor in jur de 10 minute.

Simplu
60 min
5 pers

Quesadilla vegetariana

Autor: Greta

Pregatiti aluatul pentru Quesadilla la fel ca cel pentru clatite, amestecand ouale, faina si iaurtul pana obtinem o compozitie omogena pe care o gatim intr-o tigaie incinsa cu putin unt.

Mediu
60 min
3 pers

Mousse de ciocolata cu zmeura

Autor: Greta

Desi este un desert destul de usor de realizat, procesul dureaza ceva mai mult, undeva in jur de 2 ore daca ne miscam repede.

Mediu
120 min
4 pers

Inghetata de pepene

Autor: Greta

Curatam si taiem fructele in cubulete, stoarcem lamaia si combinam laptele de migdale cu siropul de agave.

Mediu
30 min
5 pers