Tarta aperitiv cu zucchini

Autor: Isabela Dobrin

Zucchinii ii feliati subtiri. Ii puneti intr-un bol in care adaugati 1 lingurita de sare. Acoperiti bolul cu folie transparenta si dati la rece pentru o ora.

Simplu
120 min
4 pers

Aripioare picante

Autor: Isabela Dobrin

Intr-un bol mare amestecati toate ingredientele pentru marinata: sucul de lime, coaja rasa de lime, uleiul de masline, coriandru verde tocat, 2 catei de usturoi tocati, mierea, pudra de chili si sare.

Simplu
150 min
2 pers

Omleta cu cartofi

Autor: Beatrice Cernatescu

Curatam si spalam cartofii si ii dam prin razatoare. Apoi tocam marunt ceapa si dam prin razatoare cascavalul.

Simplu
20 min
2 pers

Supa crema de ciuperci

Autor: Beatrice Cernatescu

Curatam si taiem in lamele ciupercile. Tocam marunt ceapa si usturoiul.

Simplu
30 min
2 pers

Pate de ficat

Autor: Beatrice Cernatescu

Curatam ficatul de fiere daca este cazul si il spalam in apa rece.

Simplu
30 min
4 pers

Pachetele cu bacon si branza de capra

Autor: Beatrice Cernatescu

Dam drumul la cuptor la nivel mediu si tapetam cu foaie de copt o tava.

Simplu
20 min
5 pers

Humus

Autor: Beatrice Cernatescu

Scoatem nautul din cutie si pastram zeama separat. Trecem boabele printr-un jet de apa rece si le punem intr-un robot de bucatarie.

Simplu
15 min
4 pers

Bulete de orez cu branza

Autor: Beatrice Cernatescu

Fierbem orezul cu putina sare.

Simplu
25 min
5 pers

Piept de porc la cuptor si salata de morcovi

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput dam drumul la cuptor. Pe aragaz, la foc mediu, punem intr-o tigaie untul si il lasam sa se topeasca.

Simplu
60 min
2 pers

Zabaione cu capsuni

Autor: Beatrice Cernatescu

Intr-un vas rezistent la caldura punem oul intreg si 3 galbenusuri, zaharul pudra, zeama de lamaie si vanilia si amestecam bine cu un tel.

Simplu
30 min
5 pers

Prajitura cu miere si nuci

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput pregatim o tava cat mai lata si nu foarte inalta (cea din imagini are 31 x 37 x 3 cm)  o tapetam cu foaie de copt si dam drumul la cuptor la 225 grade Celsius.

Mediu
60 min
5 pers

Cheesecake cu sos de capsuni

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput pregatim o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 24 cm pe care am asezat in prealabil o foaie de copt.

Mediu
60 min
5 pers

Oua Benedict

Autor: Camelia Juganaru

Amestecati doua galbenusuri cu sare si zeama de lamaie, dupa care incorporati untul, cu ajutorul unui mixer.

Simplu
30 min
2 pers

Inghetata de vanilie

Autor: Camelia Juganaru

Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet.

Simplu
30 min
5 pers

Taitei cu varza

Autor: Camelia Juganaru

Tocati varza fideluta si ceapa marunt.

Simplu
50 min
5 pers