Paste cu pui si varza de Bruxelles

Autor: Laura Laurentiu

Puneti pe foc o oala mare cu apa (1 litri de apa la 100 de grame de paste) in care adaugati o lingura buna de sare.

Simplu
25 min
4 pers

Quinoa cremoasa la cuptor

Autor: Isabela Dobrin

Spalati bine quinoa cu apa rece. Puneti apa la fiert, respectand proportia: 2 parti apa si una de quinoa. Lasati-o sa fiarba la foc mic pana absoarbe toata apa.

Simplu
60 min
2 pers

Cornulete

Autor: Isabela Dobrin

Amestecati intr-un bol untul taiat cuburi, apa, amidonul pe care il stingeti in otet si faina. Adaugati faina treptat, in timp ce framantati aluatul, pana cand acesta devine neted si elastic.

Mediu
95 min
2 pers

Barcute de dovlecei, cu pui si quinoa

Autor: Isabela Dobrin

Spalati quinoa bine de cateva ori. In 250 ml de apa fierbeti quinoa la foc mic pana absoarbe tot lichidul.

Simplu
65 min
2 pers

Lapte de pasare

Autor: Camelia Juganaru

Intai separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu 3 linguri de zahar astfel incat sa rezulte o spuma densa si groasa.

Mediu
80 min
5 pers

Toast frantuzesc cu banane si scortisoara

Autor: Camelia Juganaru

Intru-un bol amestecati ouale cu laptele, smantana, zaharul pudra si esenta de vanilie.

Simplu
20 min
2 pers

Langosi cu branza

Autor: Camelia Juganaru

Intr-un bol amestecati drojdia cu apa, dupa care adaugati sarea si zaharul. Treptat incorporati faina, rezultand astfel aluatul.

Simplu
55 min
5 pers

Papanasi muntenesti

Autor: Camelia Juganaru

Intr-un bol amestecati bine branza de vaci, ouale, faina, grisul, zaharul si esenta de vanilie. Daca ouale folosite sunt foarte mari si daca branza este zemoasa, este posibil ca amestecul sa vi se para prea moale. In acest caz, mai puteti adauga faina.

Simplu
60 min
5 pers

Varza a la Cluj

Autor: Camelia Juganaru

Tocati varza fideluta. Daca folositi varza murata, o puteti lasa la desarat cu o noapte inainte. Daca folositi varza dulce, este indicat sa o frecati cu o lingurita de sare grunjoasa pentru a se inmuia.

Simplu
140 min
5 pers

Ciocolata de casa

Autor: Camelia Juganaru

Puneti intr-o craticioara la foc mediu apa, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Lasati pe aragaz pana cand zaharul se dizolva si siropul incepe sa se ingroase si formeaza spuma.

Simplu
20 min
5 pers