Desert la pahar

Autor: Beatrice Cernatescu

Pisam biscutii, topim untul si amestecam totul bine intr-un vas.

Simplu
15 min
2 pers

Quiche cu bacon si cascaval

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru aluat, amestecam faina cu untul si sarea si mixam pana cand amestecul se transforma in firimituri.

Mediu
70 min
4 pers

Negresa cu sos de caramel sarat

Autor: Beatrice Cernatescu

Incepem cu sosul de caramel sarat, pentru a avea timp sa se racesca. Intr-o cratita, turnam 225g de zahar cu 2 linguri de apa si lasam sa se caramelizeze la foc mediu, amestecand des.

Mediu
60 min
5 pers

Crema de capsuni

Autor: Beatrice Cernatescu

Pentru inceput pregatim un sos de capsuni. Intr-o cratita mica punem 250g capsuni si 50g zahar tos.

Simplu
30 min
4 pers

Chiftele cu somon si salata crocanta

Autor: Beatrice Cernatescu

Scoatem somonul din conserve si il lasam la scurs intr-o sita.  Separat, tocam ceapa si verdeata.

Simplu
60 min
4 pers

Biscuiti cu cascaval

Autor: Beatrice Cernatescu

Incalzim cuptorul la nivel mediu si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt.

Mediu
40 min
4 pers

Ciorba de perisoare

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala incapatoare puneti la fiert o cantitate suficienta de apa cu putina sare. Intre timp tocati legumele cubulete.

Simplu
60 min
4 pers

Legume la cuptor cu carnati

Autor: Isabela Dobrin

Preincalziti cuptorul la 180℃. In acest timp pregatiti legumele: taiati ardeii in bucati mari, cepele si rosiile le taiati in sferturi, dovleceii ii taiati in cuburi si tocati usturoiul.

Simplu
60 min
2 pers

Paste la cuptor cu conopida

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala adaugati o cantitate suficienta de apa si putina sare. Cand incepe sa fiarba apa adaugati buchetelele de conopida si lasati sa fiarba doar pe jumatate.

Simplu
60 min
4 pers

Ardei umpluti cu carne de curcan

Autor: Isabela Dobrin

Spalati bine ardeii grasi si cu grija le scoateti cotoarele, vinisoarele si semintele din interiorul lor. Ii lasati deoparte pana va ocupati de umplutura.

Simplu
60 min
4 pers

Pizza Margherita

Autor: Isabela Dobrin

Intr-un bol adaugati faina, faceti o gramajoara in care adaugati drojdia, o lingurita de zahar, o jumatate de lingurita de sare, doua linguri de ulei de masline si 125 ml de apa calduta.

Simplu
90 min
2 pers

Salam de biscuiti

Autor: Isabela Dobrin

Macinati jumatate din cantitatea de biscuiti in robotul de bucatarie. Rupeti usor cu mainile in bucati mici biscuitii ramasi.

Simplu
60 min
4 pers

Pandispan cu prune

Autor: Isabela Dobrin

Preincalziti cuptorul la 180℃. In acest timp, tapetati o tava de tort (28 cm) cu hartie de copt.

Simplu
60 min
4 pers

Gulyas cu carne de vitel

Autor: Laura Laurentiu

Pentru inceput taiati in cubulete carnea bine curatata de pielite si grasimea in exces. E bine sa le taiati cat mai egale pentru ca astfel sa se gateasca in acelasi timp.

Simplu
120 min
5 pers

Budinca de taitei cu branza si stafide

Autor: Laura Laurentiu

Intr-o oala cu 4 litri de apa care fierbe in clocot in care ati adaugat si sare, puneti la fiert taiteii. Ii fierbeti doar 2-3 minute, apoi ii scurgeti bine de apa si ii lasati sa se raceasca.

Simplu
70 min
5 pers