Rulada cu crema de ciocolata

Autor: Laura Laurentiu

Vom incepe prepararea cu crema ganache care va avea nevoie de cel putin trei ore la rece inainte de a o putea folosi pentru a umple rulada. Puneti bucatelele de ciocolata intr-un castron incapator si adaugati deasupra smantana pentru frisca, pe care in prealabil o infierbantati intr-o craticioara pe aragaz.

Simplu
45 min
5 pers

Pui umplut la cuptor

Autor: Laura Laurentiu

Pentru pregatirea retetei de pui umplut vom incepe cu tocarea legumelor: mai intai taiati ceapa in cubulete potrivite, taiati telina in fasii subtiri si apoi in cubulete.

Simplu
100 min
4 pers

Tagliatelle cu somon si mazare

Autor: Beatrice Cernatescu

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp tocam mararul si taiem somonul in fasii.

Simplu
20 min
2 pers

Mini chec cu banane si ciocolata

Autor: Beatrice Cernatescu

Dam drumul la cuptor la 180 grade Celsius si tapetam cu foaie de copt o forma de chec sau mai multe forme mici (daca nu sunt din silicon).

Mediu
60 min
5 pers

Briose cu bacon si ceapa verde

Autor: Beatrice Cernatescu

Taiem cubulete baconul si il prajim putin intr-o tigaie.

Simplu
30 min
2 pers

Biscuiti pufosi cu miere si scortisoara

Autor: Beatrice Cernatescu

Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam untul pe care il pisam cu degetele amestecand in faina pana cand avem un aluat faramicios.

Mediu
60 min
5 pers

Ciorba ardeleneasca cu afumatura

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala incapatoare puneti costele si kaiserul la prajit. Adaugati ceapa taiata si lasati pe foc pana devine moale.

Simplu
60 min
4 pers

Tarta cu mascarpone si zmeura

Autor: Beatrice Cernatescu

Intr-un vas amestecam faina si cacao. Cu ajutorul degetelor, faramitam untul amestecandu-l in faina pana cand avem un aluat faramicios.

Mediu
70 min
5 pers

Salata de telina

Autor: Beatrice Cernatescu

Incepem prin a spala si curata telina.

Simplu
15 min
4 pers

Oua la cuptor

Autor: Beatrice Cernatescu

Cu o seara inainte, lasam la decongelat aluatul in frigider.

Simplu
30 min
2 pers

Cotlete de miel pane

Autor: Beatrice Cernatescu

Punem cotletele intr-o tava. Le asezonam si adaugam peste ele cele 2 linguri de ulei de masline si zeama de la jumatatea de lamaie.

Simplu
30 min
2 pers

Chec aperitiv

Autor: Beatrice Cernatescu

Dam drumul la coptor la 170 grade Celsius si tapetam cu foaie de copt o forma de chec.

Mediu
60 min
4 pers

Salata de ton

Autor: Isabela Dobrin

Incepeti reteta prin prepararea sosului pentru salata.

Simplu
30 min
2 pers

Salata de naut

Autor: Isabela Dobrin

Scurgeti bine nautul si adaugati-l intr-un bol alaturi de legumele taiate cuburi: castavetii, rosiile, ardeiul, ceapa rosie si patrunjelul verde.

Simplu
15 min
2 pers

Stufat de ficatei

Autor: Isabela Dobrin

Intr-o oala rumeniti in ulei de masline ceapa taiata fin, pana devine transparenta, apoi adaugati ficateii.

Simplu
45 min
2 pers