Briose glazurate cu lamaie si menta

Se bat separat albusurile de galbenusuri. Cele dintai cu zaharul si esenta de vanilie.

Simplu
60 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

300 g faina
1 lingurita sare
3  oua
3 bucati lamaie
200 g unt
  esenta de vanilie
150 g zahar brun
2 lingurite praf de copt
  menta
100 g iaurt grecesc
200 g ciocolata alba
150 g nuca de cocos

Mod de preparare

Se bat separat albusurile de galbenusuri. Cele dintai cu zaharul si esenta de vanilie.

Galbenusurile se bat cu untul, iaurtul, sucul si coaja de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si ulterior se incorporeaza in amestecul de galbenus si albus.

Aluatul format se toarna in forme de briose tapetate cu unt si faina.

Se lasa la cuptor in jur de 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce briosele au inceput sa devina aurii si crocante la exterior se scot din cuptor si se lasa la racit. Intre timp se topeste la abur ciocolata alba in care lasam la infuzat crenguta de menta.

Inainte de a glazura briosele, scoatem menta din ciocolata si ne asiguram ca briosele nu mai sunt fierbinti. Dupa ce glazura s-a intarit la suprafata brioselor, se presara nuca de cocos, coaja de lamaie si bucatele de menta.

Tips and tricks:

Aceleasi briose racoroase pot fi reinventate oricand, daca inlocuim lamaia si menta, cu ciocolata si rom, sau fructe proaspete de padure.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.