Budinca de casa in trei feluri

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lungime. Fix inainte de a clocoti il luam de pe foc, scoatem batul de vanilie (insa pastram semintele acestuia) adaugam cele 200 de grame de zahar si zaharul vanilat, apoi si restul de lapte.

Simplu
30 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

200 g zahar
50 g faina
500 ml lapte
50 g zahar brun
6  galbenusuri
30 g zahar vanilat
1  pastaie vanilie
50 g fulgi de ciocolata
  coacaze

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lungime. Fix inainte de a clocoti il luam de pe foc, scoatem batul de vanilie (insa pastram semintele acestuia) adaugam cele 200 de grame de zahar si zaharul vanilat, apoi si restul de lapte.

Amestecam constant pana cand zaharul s-a dizolvat si apoi adaugam putin cate putin galbenusurile foarte bine batute, in cele din urma presaram incet faina (cat mai rar pentru a nu face cocoloase) si readucem pe foc tot amestecul, stiu ca devine obositor dar trebuie sa amestecam in continuare pana cand incepe sa fiarba, de aici mai avem doar vreo 5 minute de amestecat, cam pana cand amestecul capata o consistenta elastica si bine legata.

Punem budinca cat este fierbinte in boluri pe care le-am tapetat cu putin unt si o lasam sa se raceasca, urmand ca apoi sa fie numai buna de decorat, in trei feluri dupa cum va spuneam, sau doar in doua, sau deloc.

Eu a facut asa: intr-un bol am adaugat coacaze rosii proaspete, intr-unul fulgi de ciocolata neagra, iar in altul am facut o crusta din zahar brun topit.

Tips and tricks:

Puteti transforma aceasta budinca intr-una de ciocolata daca renuntati la batonul de vanilie si adaugati in laptele fiert in jur de 100 de grame de ciocolata neagra.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Cristea 12 noiembrie 2017, 21:11