Crema de capsuni

Pentru inceput pregatim un sos de capsuni. Intr-o cratita mica punem 250g capsuni si 50g zahar tos.

Simplu
30 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

80 g zahar
150 ml lapte
90 g zahar pudra
150 g smantana
15 ml suc de lamaie
300 g capsune
150 g iaurt grecesc
10 g gelatina
1 plic praf de spuma deserturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim un sos de capsuni. Intr-o cratita mica punem 250g capsuni si 50g zahar tos. Punem 4 linguri de apa si lasam pana da in clocot si se inmoaie capsunile. Pasam apoi cu un blender vertical si lasam sa se raceasca.

Cat se raceste sosul, pregatim frisca din plicul de praf de spuma si 150ml de lapte rece. Separat punem gelatina la inmuiat in 100ml de apa rece. O incalzim apoi pe aragaz la bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.

Intr-un vas amestecam cu un tel iaurtul, smantana,  zaharul pudra si o treime din sos. Turnam gelatina si amestecam bine.

Adaugam apoi frisca si amestecam prin rasturnare cu o paleta.

Turnam in recipientele dorite si lasam la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca.

Inainte sa servim, turnam deasupra sosul de capsuni ramas amestecat cu capsuni proaspete.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.