Minioane de napolitana cu alune

Pentru inceput, va ocupati de crema de alune si ciocolata a napolitanelor, care este absolut delicioasa si pe care o puteti folosi cu mare succes si pentru umplerea napolitanelor clasice, cu 4-5 straturi.

Mediu
95 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

80 g zahar
2  oua
100 g unt
15 g zahar vanilat
100 g alune
50 ml ulei
200 g ciocolata de menaj
2  foi de napolitana

Mod de preparare

Prepararea cremei de alune:

Pentru inceput, va ocupati de crema de alune si ciocolata a napolitanelor, care este absolut delicioasa si pe care o puteti folosi cu mare succes si pentru umplerea napolitanelor clasice, cu 4-5 straturi.

Alunele (sau nucile) le macinati fin. Intr-o craticioara puneti ouale intregi, zaharul, zaharul vanilat, untul taiat bucatele si alunele. Fierbeti totul pe aburi (intr-o cratita putin mai mare decat cea in care am pus ingredientele, cu apa care fierbe) timp de 8-10 minute timp in care se amesteca intr-una, pana cand compozitia se ingroasa.

Trageti craticioara de pe foc si adaugati 100 g de ciocolata razuita sau picaturi. Amestecati bine pana cand ciocolata e complet topita si o lasati deoparte.

Asamblarea minioanelor:

Pentru asamblarea minioanelor, aveti nevoie de 3 prosoape de bucatarie curate, pe care le udati cu apa si apoi le stoarceti foarte bine.

Asezati pe planul de lucru un prosop umed intins, puneti una din foile de napolitana, acoperiti cu urmatorul prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed. Lasati napolitanele sa se inmoaie cateva minute (5-10 minute maximum) pana cand vor deveni flexibile dar nu imbibate cu apa. Atentie, daca uitati de ele s-ar putea sa devina inutilizabile, daca absorb prea multa apa se vor dezintegra, asa ca e bine sa verificati frecvent cat de flexibile au devenit. Odata inmuiate napolitanele, taiati foile in 2 bucati egale pe lungime. Ungeti fiecare bucata cu cate 1/4 din crema pregatita, intr-un strat subtire si uniform.

Rulati pe rand cele 4 bucati pregatite, in cate 1 cilindru cat mai strans. Dati la rece cele 4 rulouri pentru 30 de minute. Dupa ce au stat la frigider minimum 30 de minute, rulourile le taiati in bucati de 4-5 cm. lungime.

Topiti cele 100 de grame de ciocolata ramasa impreuna cu uleiul pe baie de aburi, amestecand constant. Inmuiati capetele prajiturelelor in ciocolata topita, cu grija sa nu se pateze partea vizibila de napolitana.

Minioanele date prin ciocolata se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la congelator 15-20 de minute, pana se intareste bine glazura.

Le puteti servi deindata ce glazura s-a intarit, dar le puteti pastra cu succes intr-o cutie asezata intr-un loc racoros, pana la o saptamana.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Minioane de napolitana cu alune
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.