Negresa cu sos de caramel sarat

Incepem cu sosul de caramel sarat, pentru a avea timp sa se racesca. Intr-o cratita, turnam 225g de zahar cu 2 linguri de apa si lasam sa se caramelizeze la foc mediu, amestecand des.

Mediu
60 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

725 g zahar
200 g faina
2 lingurite sare
4  oua
100 g unt
300 ml lapte
30 g cacao
125 ml smantana lichida
2 lingurite praf de copt
100 g ciocolata
250 g margarina

Mod de preparare

Incepem cu sosul de caramel sarat, pentru a avea timp sa se racesca. Intr-o cratita, turnam 225g de zahar cu 2 linguri de apa si lasam sa se caramelizeze la foc mediu, amestecand des.

Luam de pe foc si punem apoi untul,amestecam bine pana se topeste. Adaugam smantana si amestecam pana s-a incorporat complet. Adaugam apoi sarea si transferam sosul intr-un recipient. Il lasam sa se raceasca.

Pentru negresa, pornim cuptorul la nivel mediu si pe aragaz punem  intr-o oala margarina, cacao, 500g de zahar si  laptele. Dupa ce a dat in clocot, punem deoparte 17 linguri din acesta compozitie, peste care se adauga ciocolata bucatele, amestecam sa se topeasca si lasam deoparte (aceasta va fi glazura).

Lasam compozitia sa se raceasca complet. Intre timp, separam galbenusurile de albusuri . Dupa ce s-a racit bine compozitia, adaugam pe rand galbenusurile si amestem incet dupa fiecare in parte, apoi faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Amestecam bine si turnam compozitia in tava in care am pus in prealabil hartie de copt si o lasam  la copt pana cand trece testul scobitorii ( aproximativ 30-40 de minute, prajitura este gata in momentul in care dupa ce scoatem scobitoarea din ea, aceasta ramane curata).

Cand este gata, scoatem prajitura din cuptor si ungem imediat cu glazura de ciocolata preparata mai devreme (daca aceasta se intareste intre timp, o puteti pune putin la cuptor sau la bain marie).

Cand s-a racit, taiem prajitura si turnam peste fiecare bucata in parte cate una sau  doua lingurite de caramel sarat.

Restul de sos il puteti pastra intr-un recipient in frigider pentru mai multe zile.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

andreea 06 noiembrie 2015, 11:03

iamy iamy