Orez cu lapte si mere caramelizate

Un desert ideal pentru tine si familia ta. Se poate pregati inclusiv pentru cei mici.

Simplu
30 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

200 g zahar
65 g unt
300 g orez
1000 ml lapte
1.5 bucati coaja de portocala
2 lingurite esenta de vanilie
2  mere
150 g zahar brun
20 ml cognac
  scortisoara

Mod de preparare

Preparare orez cu lapte

Puneti laptele la fiert, la foc mediu. In momentul in care se formeaza primii bulbuci, inseamna ca laptele a ajuns in punctul de fierbere.

Este momentul sa adaugati orezul. Fierbeti compozitia la foc mediu 10-15 minute si va asigurati ca orezul este bine fiert si a absorbit aproape tot laptele. Amestecati din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca.

Dupa primele 10 minute, adaugati coaja de portocala, esenta de vanilie, zaharul si untul. Lasati compozitia la fiert pana este gata orezul. Il lasam putiti sa se raceasca inainte de servire.

Aveti grija ca daca laptele scade prea mult, orezul s-ar putea sa iasa prea sec, pentru ca acesta se incheaga si mai bine in timpul racirii.

Prepararea merelor caramelizate

Scoateti cotoarele merelor, le taieti in doua si apoi in felii subtiri.

Adaugati zaharul brun intr-o tigaie, la foc mediu, pana cand acesta se topeste (se caramelizeaza).

Adaugati merele taiate felii peste zaharul topit. Daca merele sunt reci, zaharul se va intari in contact cu merele, dar apoi se va topi iar. Lasati compozitia la foc mediu timp de 5 minute. Dupa aceea adaugati untul si amestecam. La final adaugati si cognacul si lasati sosul sa scada timp de 5 minute.

Servirea preparatului

In doua boluri, sau pahare frumoase, realizati un pat de mere caramelizate, peste care adaugam orezul cu lapte. Presarati un pic de scortisoara deasupra.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.