Pancakes cu banane

Decojiti bananele si puneti-le intr-un castron cu ouale, migdalele fin macinate si sarea. Lucrati compozitia cu blenderul de mana doar un minut, pana cand se omogenizeaza.

Simplu
7 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  sare
2  oua
15 g unt
2  banane
2 linguri migdale

Mod de preparare

Decojiti bananele si puneti-le intr-un castron cu ouale, migdalele fin macinate si sarea. Lucrati compozitia cu blenderul de mana doar un minut, pana cand se omogenizeaza. Atentie, daca folositi banane mai mari, numarul de oua si cantitatea de migdale macinate va creste (1 lingura de migdale +1 ou/100 grame banane cantarite cu tot cu coaja).

Incingeti o tigaie pe foc mediu spre mic. Ungeti cu o pensula cu unt topit (sau cu ulei) si turnati cu o lingura portii egale din compozitie. Nu incercati sa le faceti mai mari de 10-12 cm. diametru, pentru ca vor fi foarte dificil de intors.

In scurt timp, compozitia va incepe sa formeze bule mari de aer la suprafata. Mai asteptati putin, atat cat sa devina opaca de jur imprejur, apoi introduceti sub pancake o spatula lata, cu miscari rapide, pana ce treceti de jumatate, apoi o intoarceti brusc, fara sa o ridicati prea mult. Primele sunt mai dificil de manevrat, apoi totul va merge in joaca. Eu am cronometrat coacerea, 45 de secunde pe prima parte si inca 15 secunde pe cea de-a doua parte. Bananele fiind dulci, suprafata se va carameliza rapid, asa ca vor avea o culoare bruna, dar nu vor fi arse.

Pe masura ce se coc, scoateti pancake-urile pe o farfurie si asezati-le unele peste celelalte. Dupa ce sunt toate coapte, le serviti imediat, cu un topping la alegere, puteti folosi miere de albine, sirop de artar sau pur si simplu fructe diverse, sos de ciocolata, etc.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.