Prajitura cu pere

Incepem prin a mixa  150g unt cu 100g zahar tos. Cand se transforma intr-o crema, adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam esenta de vanilie si mixam iar.

Mediu
60 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

100 g zahar
150 g faina
  sare
4  oua
230 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
80 g zahar pudra
50 g cacao
0.5 lingurite praf de copt
2  pere
80 g migdale pisate

Mod de preparare

Incepem prin a mixa  150g unt cu 100g zahar tos. Cand se transforma intr-o crema, adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam esenta de vanilie si mixam iar.

Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam incet peste compozitia de mai sus. La sfarsit adaugam cele 3 linguri de cacao si amestecam.

Separat spargem celelalte 2 oua si le mixam cu untul ramas si zaharul pudra. Mixam bine si la sfarsit adaugam migdalele pisate.

Dam drumul la cuptor si pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 24 de cm tapetata cu hartie de copt.  Curatam perele si le taiem in jumatate, scoatem centrul dur. Turnam jumatate din crema cu cacao in tava , apoi toata crema cu migdale si asezam perele cu partea bombata in sus. Turnam restul de crema si lasam la cuptor pentru minim 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand tarta e gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao.

Se serveste rece.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.