Semifreddo parfumat cu cafea

Pregatiti un inel de tort, cu diametrul de 16 cm si asezati-l pe o farfurie. Din biscuiti si unt pregatiti baza. Mixati bine la robot biscutii si untul pana se omogenizeaza. Adaugati compozitia in inel si cu o lingura presati bine.

Simplu
45 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

60 g zahar
15 g unt
100 ml lapte
2  galbenusuri
1 lingurita ness
60 g biscuiti digestivi
30 g fulgi de migdale
4  bezele

Mod de preparare

Pregatirea bazei

Pregatiti un inel de tort, cu diametrul de 16 cm si asezati-l pe o farfurie. Din biscuiti si unt pregatiti baza. Mixati bine la robot biscutii si untul pana se omogenizeaza. Adaugati compozitia in inel si cu o lingura presati bine.

Semifreddo de cafea

Incalziti laptele impreuna cu cafeaua solubila. Separat bateti spuma galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Usor turnati laptele cald peste amestec. Transferati crema rezultata pe bain-marie si fierbeti pana lingura se imbraca in crema. Tineti compozitia maxim 3 minute pe foc.

Dati deoparte crema si cand este complet rece adaugati samnatana batuta bine. Omogenizati toata compozitia si turnati-o in inelul de tort.

Dati la congelator pentru minim 6 ore sau peste noapte.

Decorati semifreddo cu migdale feliate, usor rumenite si bezele.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.