Tarta cu pere, nuci si cardamon

Aceasta placinta este perfecta in orice tip de aluat, fie ca optati pentru unul de tip crumble (din biscuiti sfaramati si unt), unul pufos (cu faina, lapte, oua si drojdie) sau unul foietaj (din faina si unt).

Mediu
60 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

300 g faina
1  ou
150 g unt
  esenta de vanilie
150 g zahar brun
1 lingurita scortisoara
100 ml apa
100 g nuci
100 g fulgi de migdale
4  pere
1  lime
1 lingurita cardamon

Mod de preparare

Aceasta placinta este perfecta in orice tip de aluat, fie ca optati pentru unul de tip crumble (din biscuiti sfaramati si unt), unul pufos (cu faina, lapte, oua si drojdie) sau unul foietaj (din faina si unt).

De data aceasta eu l-am ales pe cel din urma, este rapid de facut si daca va iese prea mult il puteti pastra la congelator pentru alte fabuloase viitoare placinte.

Nu aveti nimic mai mult de facut decat sa amestecati faina cu apa si untul pana cand capata o consistenta densa si tare, aluatul trebuie intins bine bine si apoi impaturit (procedeu care se repeta cel putin de 3 ori).

Cat timp pregatiti umplutura lasati aluatul sa leneveasca in frigider.

Perele se taia cubuletele, nucile se maruntesc cu cutitul cat sa avem bucatele de dimensiuni diferite, acestea se amesteca apoi cu zeama de la un lime, scortisoara si cardamon, zaharul brun si esenta de vanilie.

Umplutura se pune apoi pe aluatul intins (un strat nu ar trebui sa aiba mai mult de 0,5 cm) si se acopera cum vi se pare voua mai creativ, il puteti rula, il puteti impleti, sau il puteti pune intr-o forma rotunda si sa ii faceti un grilaj deasupra.

Inainte de a lasa placinta la cuptor (la foc mediu, deasupra unei tavi cu apa, in jur de 30 de minute) o tapetam cu galbenusul unui ou si presaram fulgi de migdale.

Tips and tricks:

Perele se potrivesc de minune cu vinul fiert, asa ca daca planuiti un weekend lenes acasa, incercati placinta aceasta alaturi de un vin rosu fiert cu portocale, cuisoare si multa scortisoara.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

b 26 septembrie 2017, 16:56

*

Patrice 26 iulie 2017, 20:14

Easy recipe

safaopsdfju 20 iulie 2017, 15:41

Geniala reteta!

safaopsdfju 20 iulie 2017, 15:39

Foarte gustos

Teodor 21 martie 2017, 10:02

Minunat!