Turte cu crema de roscove si nuci

Faina se amesteca cu drojdia, sarea si apa calduta, pe care o adaugam putin cate putin in timp ce framantam aluatul (in jur de 10 minute), cand aluatul devine compact si legat adaugam si uleiul de masline si mai framantam pana incepe sa se desprinda de pe maini.

Mediu
90 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

500 g faina
15 ml ulei de masline
  sare
150 ml apa
100 ml miere
  drojdie uscata
50 ml lapte de cocos
50 g praf de roscove

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia, sarea si apa calduta, pe care o adaugam putin cate putin in timp ce framantam aluatul (in jur de 10 minute), cand aluatul devine compact si legat adaugam si uleiul de masline si mai framantam pana incepe sa se desprinda de pe maini.

Il lasam la lenevit si crescut in jur de o ora, intr-un bol acoperit cu folie de plastic intr-un loc caldut si ferit de fluctuatiile de temperatura.

Intre timp maruntim nucile si pregatim o crema din mierea amestecata cu praful de roscove si doua linguri de lapte de cocos.

Dupa ce aluatul a crescut, il intindem bine bine cu un sucitor si decupam cu un pahar turtitele pe care le coacem intr-o tigaie care nu lipeste (fara ulei sau unt). Le lasam in jur de cate 5 minute pe fiecare parte pana cand incep sa creasca.

Cand acestea s-au racit, intindem crema de roscove si nucile maruntite, putem fie sa le aranjam cate una sau sa le suprapunem intr-un mini-turnulet, peste care la final adaugam fructe proaspete.

Tips and tricks: 

Aceasta reteta de turte poate fi folosita si pentru unele sarate, pe care sa le combinati cu tot felul de branzeturi, sosuri si legume proaspete.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.