Paste Carbonara

Pentru a face spaghete carbonara va trebui mai intai sa fierbeti pastele. In oala cu apa care deja da in clocot, puneti lingura de sare grunjoasa. Amestecati un pic, puneti pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe pachet, timp de 8 minute.

Simplu
30 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

10 ml ulei de masline
  piper
3  oua
  sare grunjoasa
8 felii bacon
50 g parmezan
200 g spaghete

Mod de preparare

Fierberea pastelor

Pentru a face spaghete carbonara va trebui mai intai sa fierbeti pastele. In oala cu apa care deja da in clocot, puneti lingura de sare grunjoasa. Amestecati un pic, puneti pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe pachet, timp de 8 minute.

Pregatire bacon

Cat timp fierb pastele, putem sa pregatiti bacaonul. Pentru aceasta reteta am folosit o bucata intreaga, dar puteti sa cumparati gata feliat. Taiati baconul in feliute subtiri, iar apoi luati fiecare feliute si taiati-o in suvite.

Dupa ce terminati de taiat baconul, incingeti 10 ml de ulei de masline in tigaie, adaugati bucatelele de bacon si rumeniti-le foarte bine timp de 3 minute. Dupa ce fierb pastele, scoateti-le din oala si clatiti-le cu apa rece.

Preparea sosului

Pentru a face un sos cremos pentru paste, folositi un polonic din zeama in care au fiert si adaugati-o in tigaie. Puneti cam trei linguri si apoi adaugati pastele, amestecati-le foarte bine si le lasati un minut pe foc impreuna cu baconul. Ulterior, dupa ce sunt gata, le luati de pe foc si le veti lasa sa se raceasca un pic.

Bateti cele trei oua, adaugati parmezanul ras pe razatoarea mica si opriti o cantitate mica pentru a pune deasupra pe paste. Bateti foarte bine amestecul, adaugati piper proaspat rasnit si omogenizati foarte bine compozitia. Adaugati sosul peste paste. Caldura emanata de ele va gati oul si sunt gata pentru a fi servite.

Pastele carbonara sunt gata, le puteti servi cu putin piper presarat deasupra si un pic de parmezan. Va sugerez sa le serviti cu un pahar de vin alb. Va urez pofta buna.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Marianella 26 septembrie 2015, 14:44

Cine a postat comentariul cu smantana pentru gatit (mai ales UHT) nu are habar de reteta de paste carbonara. Italienii NU gatesc cu smantana, reteta de carbonara NU contine smantana ci doar galbenusuri proaspete, mult piper si parmezan. Cu ce nu pot fi de acord din reteta propusa de Camelia este clatitul pastelor cu apa rece. Asa ceva nu exista! Pastele trebuie sa fie fierbinti in momentul in care se adauga ouale, temperatura pastelor va gati aceste oua exact cat trebuie ca sa fie cremoase!

Oriana 24 septembrie 2015, 12:10

Si smantana pentru gatit UHT unde este? Sosul pentru carbonara se face cu smantana respectiva, ouale se pun optional ! Reteta de sos originala: se prajeste ceapa taiata marunt, apoi se adauga baconul, dupa ce este rumenit se adauga smantana pt gatit, sare, piper si se fierbe 2 min la foc mic pana se ingroasa putin. Optional se pot bate 1-2 oua care se amesteca cu smantana inainte de a le turna peste bacon. Sosul dvs este de fapt omleta. Si in nici un caz nu se foloseste apa in care au fiert pastele...