Piept de rata cu orez basmati si sos de portocale

Asezam pieptul de rata cu partea cu grasime in sus si crestam in romburi pielea, fara sa ajungem la carne.

Mediu
30 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  sare
25 g unt
2 bucati piept de rata
125 g orez basmati
50 g sos de portocale

Mod de preparare

Asezam pieptul de rata cu partea cu grasime in sus si crestam in romburi pielea, fara sa ajungem la carne.

Lasam 15 minute la temperatura camerei.

Incingem la foc mediu o tigaie fara ulei. Punem pieptul cu partea cu grasime in jos si lasam sa se rumeneasca putin, punem sare. Apoi intoarcem pe cealalta parte, punem sare si lasam sa se rumeneasca.

Cand s-a rumenit pieptul pe ambele parti, punem un capac deasupra tigaii sau introducem la cuptor si lasam minim 5 minute sau in functie de cat de bine facuta vrem sa fie, 10 sau 15 minute.

Intre timp fierbem orezul in apa cu sare. Cand e gata il lasam la scurs, apoi il punem intr-o cratita, adaugand untul si amestecam pana cand se topeste.

Servim pieptul de rata alaturi de orez si sos de portcale.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.