Pulpe de rata cu prune posate in vin

Incepem prin a spala prunele. Le taiem in doua si scoatem samburii. Intr-o craticioara amestecam 500ml vin rosu, zaharul si scortisoara pana cand se topeste zaharul.

Mediu
60 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

50 g zahar
  ulei de masline
  rozmarin
1 catel usturoi
1 lingurita scortisoara
500 ml vin rosu
50 g prune
4  pulpe rata

Mod de preparare

Incepem prin a spala prunele. Le taiem in doua si scoatem samburii. Intr-o craticioara amestecam 500ml vin rosu, zaharul si scortisoara pana cand se topeste zaharul. Adaugam prunele si lasam la cel mai mic foc timp de 1 ora, amestecand incet din cand in cand.

Separat, scoatem pulpele din ambalaj si le lasam 15 minute la temperatura camerei.

Pregatim o tigaie incapatoare, stergem cu un servetel pulpele si le frigem pe ambele parti in putin ulei. Adaugam apoi rozmarin, usturoi si asezonam. Adaugam 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la fiert pana cand se evapora apa.

Dupa ce am posat prunele, le scoatem pe o farfurie. In craticioara cu vin, adaugam sosul ramas in tigaie de la pulpe si lasam la fiert pana se ingroasa si obtinem o reductie de vin.

Cand sunt gata toate, servim pulpa de rata alaturi de prunele posate si salata si stropim totul cu reductia de vin rosu.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.