Risotto cu creveti

Pentru aceasta reteta folositi creveti proaspeti, sunt mult mai gustosi decat cei congelati. Decorticati crevetii cu grija, iar din resturi puteti face o supa cu apa si putina sare, aceasta reprezentand baza pentru risotto.

Simplu
50 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  ulei de masline
  piper
  sare
1  ceapa
2 catei usturoi
30 g unt
300 g orez
  patrunjel
15 ml vin alb
200 g creveti

Mod de preparare

Pregatirea crevetilor

Pentru aceasta reteta folositi creveti proaspeti, sunt mult mai gustosi decat cei congelati. Decorticati crevetii cu grija, iar din resturi puteti face o supa cu apa si putina sare, aceasta reprezentand baza pentru risotto.

Tocati ceapa marunt si prajiti-o in putin ulei de masline. Zdrobiti 2 catei de usturoi si lasati-i putin in tigaie, cat sa dea aroma, apoi ii scoateti.

Preparare risotto

Adaugati crevetii. Ii lasati foarte putin si stingeti cu vin alb. Adaugati orezul, si amestecati pana devine usor sticlos si absoarbe tot lichidul. Turnati supa treptat, atat cat este necesar pentru risotto.

Cand preparatul este aproape de final adaugati untul, patrunjelul verde tocat si sare dupa gust.

Serviti risotto-ul cat este cald. Pofta buna!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Risotto cu creveti
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Teodor 06 septembrie 2017, 19:45