Sweet Chilli Rice

Incepem cu apa pe care o punem sa fiarba impreuna cu orezul si sarea, cand acesta incepe sa devina moale si apa a fost complet absorbita, adaugam uleiul de masline, busuiocul, praful de chili, piperul si sofranul care va da culoarea galbuie a orezului.

Mediu
30 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

15 ml ulei de masline
  piper
  sare
3 catei usturoi
  lamaie
200 g ciuperci champignon
  ceapa verde
40 ml apa
  fulgi de chili
  busuioc
200 g orez basmati
100 g caju
  sofran
  sos dulce de chili

Mod de preparare

Incepem cu apa pe care o punem sa fiarba impreuna cu orezul si sarea, cand acesta incepe sa devina moale si apa a fost complet absorbita, adaugam uleiul de masline, busuiocul, praful de chili, piperul si sofranul care va da culoarea galbuie a orezului.

Maruntim ciupercile si orezul, si le aruncam in orezul fierbinte, acestea nu trebuie gatite anterior, caldura orezului poate sa le patrunda suficient cat sa isi pastreze suculenta si sa nu fie nici crude. Intre timp, intr-o tigaie de teflon incinsa adaugam caju si il amestecam constant, maxim 2-3 minute, cat sa se rumeneasca putin si sa isi intensifice aromele, il adaugam apoi si pe acesta peste orez si ciuperci, incheiem spectaculos presarand ceapa verde proaspat taiata, cativa extra-fulgi de chili si sosul dulce amestecat cu zeama de la jumatate de lamaie.

Tips and tricks: Pentru un orez ceva mai crocant, dupa ce ati adaugat uleiul de masline si condimentele, il mai puteti lasa putin pe foc, amestecand constant pana cand incepe sa devina auriu.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.