Oua la cuptor

Cu o seara inainte, lasam la decongelat aluatul in frigider.

Simplu
30 min
2 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

15 ml ulei de masline
  sare
5  oua
1  ceapa rosie
30 g suc de rosii
1 bucata ardei rosu
400 g aluat foietaj

Mod de preparare

Cu o seara inainte, lasam la decongelat aluatul in frigider.

Dimineata il scoatem, taiem cu o forma rotunda 4 bucati din aluat si le punem pe o tava tapetata in prealabil cu foaie de copt.

Tot cu o forma rotunda, dar mai mica, apasam usor pe fiecare cerc de aluat, fara a taia pana jos insa. In mijiloc gaurim cu o furculita din loc in loc.

Lasam la frigider pentru 15 minute. Intre timp, dam drumul la cuptor la nivel mediu.

Taiem ardeiul si ceapa si le punem intr-un castron. Peste ele punem o lingura de ulei de masline si sare, la amestecam si le prajim putin intr-o tigaie.

Cand au trecut cele 15 minute, scoatem aluatul din frigider, batem un ou si ungem cu o pensula toate cercurile. Intindem apoi in centru o lingurita de piure de rosii.

Punem pe marginea cercului mic legumele, lasand marginea aluatului  libera si incercam sa facem o adancitura in mijloc, unde va sta oul.

Punem la cuptor pana cand incep sa se ridice marginile si sa se rumeneasca.

Scoatem cu grija din cuptor tava si punem in centrul fiecarui cerc  un ou. Punem iar la cuptor pana cand s-a copt oul.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.