Salata cu soia, ciuperci si ardei

Pe verso, producatorul ne indica sa fierbem texturatul(noodles) in apa cu sare, in care adaugati si o frunza de dafin, timp de 15-20 de minute. Mai adaugati in apa si o ceapa mica, pentru mai mult gust.

Mediu
30 min
4 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

80 ml ulei de masline
  piper
  sare
1  ceapa
1 catel usturoi
2  ardei
  patrunjel
1 lingurita mustar Dijon
1  foaie de dafin
15 ml miere
65 ml otet balsamic
100 g soia noodles
300 g dovlecei zucchini
250 g ciuperci shiitake deshidratate

Mod de preparare

Pe verso, producatorul ne indica sa fierbem texturatul(noodles) in apa cu sare, in care adaugati si o frunza de dafin, timp de 15-20 de minute. Mai adaugati in apa si o ceapa mica, pentru mai mult gust.

Intre timp va ocupati de legume si incepeti prin a pune ardeii la copt. Ardeii ii puteti coace nu doar pe gratar, ci si intr-o tigaie antiaderenta, sub capac, pur si simplu se parjolesc acolo pana ce coaja prinde urme de arsura pe toate partile, apoi ii scoateti din tigaie si ii puneti intr-un castron, acoperindu-i cu un capac sau cu folie alimentara, pentru ca aburind, se vor curata de pielita arsa mul mai usor.

Ceapa o taiati pestisori, daca nu aveti leurda la indemana si folositi usturoi, acesta se zdrobeste, dovlecelul il spalati cu grija si le taiati in cubulete (se va folosi si coaja care nu doar ca e plina de vitamine, dar va ajuta dovlecelul sa-si pastreze forma in timpul gatirii). Daca folositi ciuperci pleurotus, acestea se taie in bucati mari iar daca folositi ciuperci deshidratate le puneti la inmuiat in apa.

Soia se fierbe in doar 10 minute (adica complet inmuiata). O scurgeti bine intr-o strecuratoare de apa in care a fiert si o presati usor ca sa eliminati umezeala in exces. Puneti o frunza de dafin si ceapa care a fiert cu soia.

Prepararea salatei propriuzise:

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati ceapa si un praf de sare. Acum e momentul sa adaugati si usturoiul. Dupa ce ceapa se inmoaie si devine translucida aduagati dovlecelul. Puneti capacul pe tigaie si gatiti dovlecelul 2 minute. Adaugati ciupercile, le amestecati si le gatiti sub capac inca 2 minute.

Adaugati ardeii copti care in prealabil au fost curatati de pielita si de seminte si taiati in felii, deodata cu soia fiarta, bine scursa de apa. Adaugati sare si piper, amestecati si puneti capacul, lasand totul sa fiarba 2-3 minute. Opriti focul si adaugati leurda bine spalata si taiata in bucatele. Puneti capacul si lasati deoparte.

Preparati rapid dressingul, batand bine cu furculita intr-un castronel toate ingredientele specificate si le turnati peste continutul tigaii. Montati pe farfurii si serviti salata imediat, presarata cu verdeturi sau ceapa verde, cu sau fara paine.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Salata cu soia, ciuperci si ardei
x

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Cornel Dan 27 ianuarie 2017, 17:54

delicios