Ciorba radauteana

Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala cu 3.5 litri apa rece, pe foc mediu spre mic. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare, care va ajuta la coagularea proteinelor din carne.

Simplu
90 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

50 g faina
  piper
  sare
1  ceapa
4  oua
4 catei usturoi
1000 g piept de pui
1  ardei
2  morcovi
0.5 bucati telina
1 legatura patrunjel
500 g smantana
50 ml otet

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala cu 3.5 litri apa rece, pe foc mediu spre mic. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare, care va ajuta la coagularea proteinelor din carne. In scurt timp, la suprafata se va forma o spuma, care trebuie indepartata cu o lingura sau cu spumiera. Spumarea se va repeta de 3-4 ori.

Cat timp carnea fierbe, se curata si se spala ceapa, morcovii si telina si se toaca in bucati potrivite. Ardeiul se curata de cotor si de seminte si se taie in bucati. Dupa ce nu se mai formeaza spuma la suprafata supei, se adauga toate legumele.

Dupa ce carnea si legumele sunt fierte (aproximativ 45 de minute - 1 ora, nu fierbeti pieptul de pui mai mult pentru ca va deveni atos) se strecoara zeama si se pastreaza intr-o oala, legumele se pastreaza pentru a se folosi in alta reteta iar carnea se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se desface in fasii.

Se pune oala cu supa pe foc sa se infierbante si intre timp se pregatesc galbenusurile cu smantana cu care se va drege ciorba la final. Intr-un castron, se pun galbenusurile, faina si smantana.

Se bat cu telul galbenusurile cu smantana si faina pana se omogenizeaza perfect, sa nu aiba urma de cocoloase. Se adauga otetul si la final, cei 4 catei de usturoi zdrobiti.

Se subtiaza compozitia de smantana, galbenusuri si faina adaugand 2-3 polonice din zeama fierbinte, se omogenizeaza si se toarna in oala. Se fierbe la foc mic timp de 7-8 minute, apoi se adauga carnea maruntita si se mai da intr-un clocot. Se opreste focul si ajusteaza gustul cu sare, piper si otet (daca se doreste mai acru). In final se presara ciorba cu patrunjel verde tocat.

Ciorba radauteana se serveste fierbinte, cu ardei iute si paine prajita. Pofta buna!

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Marianella 26 septembrie 2015, 14:41

Foarte buna, delicioasa!

Marianella 26 septembrie 2015, 14:40

Super faina!