Supa crema de linte, naut si lime

La fel ca orice supa, totul incepe cu apa pusa la fiert, noi avem nevoie de 1 litru de apa in care presaram un varf de cutit de sare, treptat adaugam ardeii feliati, ceapa maruntita, rosiile cherry, lintea si nautul (pe care le-am clatit dupa ce le-am scos din conserva). Le lasam pe foc mediu in jur de 20 de minute, pana cand apa incepe sa capete culorile legumelor, iar acestea devin moi, suficiente cat sa poata fi pasate in blender.

Mediu
60 min
5 pers

Pentru cate persoane?

Alege pentru cate persoane gatesti

- +
x

Ingrediente

  piper
  sare
200 g rosii cherry
  ceapa verde
1  conserva naut
  boia iute
  ardei gras
1 lingura coaja de lime
1  conserva linte
  germeni
2  lipii libaneze

Mod de preparare

La fel ca orice supa, totul incepe cu apa pusa la fiert, noi avem nevoie de 1 litru de apa in care presaram un varf de cutit de sare, treptat adaugam ardeii feliati, ceapa maruntita, rosiile cherry, lintea si nautul (pe care le-am clatit dupa ce le-am scos din conserva). Le lasam pe foc mediu in jur de 20 de minute, pana cand apa incepe sa capete culorile legumelor, iar acestea devin moi, suficiente cat sa poata fi pasate in blender.

Stoarcem zeama de la un lime o amestecam cu boia si piper si o adaugam in blender alaturi de legumele fierte. Treptat turnam supa in care acestea au fiert pana ajungem la consistenta preferata.

Cand supa este gata, o putem decora cu orice fel de germeni proaspeti, eu am folosit de ceapa rosie si cateva frunzulite de valeriana.

Crutoanele le-am inlocuit cu lipie libaneza taiata in patratele de cam 2x2 cm pe care am picurat ulei de masline si un praf de boia de ardei si le-am copt la cuptor pentru maxim 10 minute.

Tips and tricks:

Daca sunteti fani ai limeului la fel ca si mine, dupa fierbere puteti presara in supa si o lingurita din coaja rasa a acestuia.

x

Adauga in meniul saptamanii

Alege inceputul de saptamana dorit

L M M J V S D
Mic dejun
Pranz
Brunch
Cina
Desert
Adauga observatie

Multimedia

Review-uri Lasa un review

Trebuie sa fii autentificat pentru a putea lasa un comentariu.

Cornelia 23 septembrie 2017, 04:04